Adobe lanceert Experience Design CC

adobe-cc-dock-iconsHet was voorheen bekend als project Comet, maar gaat nu de wereld over als Experience Design CC. Dit is een tool van Adobe die helpt bij het zoeken naar het ideale UX Design. Vele gebruikers hebben lang uitgekeken naar het uitkomen van dit programma, al vanaf dat het project begon. Er is voorafgaand aan de release heel veel getest om te kunnen garanderen dat het programma niet teleur zou stellen. Hier lijkt Adobe dan vooralsnog ook prima in geslaagd.

Het zal zeker niet makkelijk geweest zijn om te maken. Op het internet zijn er immers constant veranderingen aan de gang die voor de beste web designers nog moeilijk zijn bij te houden. Toch doet Adobe een gooi om met een applicatie te komen die hierbij heel goed zou kunnen helpen.

De belangrijkst geachte onderdelen zijn de snelheid, kwaliteit en stabiliteit. Zo is er gekozen om op sommige gebieden bepaalde dingen minder uitgebreid te maken. Eigenlijk is er dus gefocust op wat echt van belang is. Door hier extra aandacht aan te besteden en te zorgen dat het tot in de puntjes ontwikkeld is, lijkt deze designtool een stapje voor te hebben op een aantal concurrenten.

Vooral alle mogelijkheden met betrekking tot het in de juiste vorm krijgen van afbeeldingen is een grote vooruitgang. De vormen en groottes worden goed aangepast wat het weer ietsje makkelijker maakt voor iedereen.

Er is daarnaast nog een onderdeel wat helpt bij het aanpassen van allerlei elementen van je website. Dit zijn onder andere de afbeeldingen, maar ook de content en bijvoorbeeld het menu. Dit kan allemaal terwijl je dezelfde stijl tegelijkertijd gewoon kunt behouden. Het voordeel is dus dat het veel minder tijd kost en aanpassingen vrij snel zijn door te voeren. Als we alle voordelen bij elkaar optellen is Experience Design CC dus een aanwinst voor iedereen.