Belangrijke regels voor Responsive Image Galleries

rulesLaten we een om een duidelijk beeld te schetsen van waar we het over hebben eerst eens uitleggen wat Responsive Images nu eigenlijk zijn. Eerst is het goed om te weten wat Responsive Web Design inhoudt. Waar een aantal jaren geleden mensen misschien nog niet heel veel aandacht hieraan besteden, is het nu uiterst belangrijk. Het zorgt er voor dat webpagina’s zich aanpassen op mobiele bezoekers. Deze komen er nog steeds meer en meer en dus is dit essentieel voor een goede website. Het heeft met het oog op de toekomst er steeds meer van weg dat dit voor een webpagina een van de meest belangrijke onderdelen wordt. Mobiele bezoekers zijn er inmiddels aan gewend dat het gros van de webpagina’s die zij bezoeken ook vriendelijk zijn voor mobiele gebruikers.

Responsive Image Galleries zorgen ervoor dat een website afbeeldingen op een goede manier kan laden. Daar komt bij dat altijd gepoogd wordt niet meer afbeeldingen te laden dan strikt noodzakelijk. Dit kan immers ten koste gaan van de laadsnelheid en op deze manier indirect bezoekers kosten (wie vindt immers lange laadtijden leuk?). Dit kan problemen veroorzaken voor personen die niet goed weten hiermee om te gaan. Gelukkig voor hen zijn er ook voldoende oplossingen bruikbaar om alles soepel te laten lopen.

Het doel is uiteindelijk dat de oplossing die je vindt er voor zorgt dat die afbeeldingen op elke schermbreedte en op elk apparaat goed weergeeft. Nu zijn er ook oplossingen met programma`s die precies de juiste hoeveelheid data versturen voor zo’n afbeelding. Meestal zit hier een normale afbeelding achter. Diezelfde afbeelding wordt vervolgens doorgestuurd naar het betreffende apparaat op de juiste grootte. Dit heeft als gevolg dat de laadsnelheid niet wordt aangetast en er dus voor de gebruiksvriendelijkheid weinig nadelen aan zitten. Zo kan iedere gebruiker de afbeeldingen op de juiste manier laten weergeven.