Essentiële ontwerp trends voor juni 2016

mobile-designAltijd interessant om te weten zijn de trends die momenteel bekendheid genieten in de wereld van het webdesign. Deze veranderen non-stop. Het kan dus geen kwaad om goed op de hoogte te blijven. Voor je het weet is de ene namelijk alweer uit nieuws en wordt het weer over een andere boeg gegooid. Let op, want wat vandaag brengt kan morgen letterlijk oud nieuws zijn. We geven je hier een aantal trend die momenteel in trek zijn.

Animaties

Steeds meer animaties worden gebruikt om duidelijk te maken waar een site over gaat. Je kunt hierbij denken aan een scherm wat verschijnt als je site aan het laden is, of een pop-upscherm als je in een site aan het lezen bent. Deze hebben vaak advertenties of andere soorten boodschappen. Het is wel handig om na te gaan of ze geschikt zijn voor jouw eigen specifieke site, je wilt er immers geen bezoekers mee weg jagen of afschrikken.

Responsive design

Responsive design blijft maar groeien, met dank aan het vele gebruik van mobiele apparaten. Dit zal voorlopig nog wel even zo blijven. Dat zit namelijk zo: mensen blijven nog steeds meer en meer mobiele apparaten gebruiken. Steeds minder zitten op een ‘gewone’ computer of laptop. Des te meer wordt gebruik gemaakt van smartphones en tablets. Sites passen zich hier op aan zodat ook deze gebruikers een prettig te gebruiken lay-out hebben in plaats van de hele tijd handmatig in en uit te moeten zoomen op de desktopversie van de site.

Materieel design

In eerste instantie was vooral het platte design bekend. Alles was meestal in een oogopslag te zien in veelal dezelfde soorten kleuren en contrasten. Nu wordt er meer met schaduwen gewerkt. Kleuren worden vaker fel en donker door elkaar gemaakt. Dit alles komt omdat men zo beter de aandacht kan trekken voor bepaalde belangrijke pagina’s.