Het ontwerpen van een trending website: een beschrijving voor Flat Design & Minimalisme

flat-v-minimal_03Hoe ontwerp je een trending website en wat komt daar allemaal bij kijken? Een website zelf ontwerpen is al een werk wat vele voeten in de aarde heeft. Om een trending website te realiseren moet je uiteraard nog een paar stappen verder gaan.

De meeste manieren die gebruikt worden om een goede website te bewerkstelligen worden niet voor niets gebruikt. Je ziet ze vaak terug, simpelweg omdat ze succesvol gebleken zijn. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar wat gebruikers nu het liefste willen. Webpagina’s worden hier naar hartenlust op aangepast. Als dit vervolgens nog eens blijkt te werken, zou het wel stom zijn om hier zelf ook niet van uit te gaan. Daarom doet voorbeeld vaak volgen.

Door je webpagina zo minimaal mogelijk op te zetten kun je ook al een hoop winst boeken. Zo heeft het als doel dat mensen gelijk zijn wat ze willen en niet afgeleid kunnen worden door rand zaken. Als ze iets willen kopen zien ze een duidelijke afbeelding van dat product zodat de aandacht gelijk alleen bij datgene wat op dat moment telt gehouden wordt.

Flat design viert tevens hoogtij. Het is de manier gebleken om de aandacht van bezoekers precies daar te krijgen waar men dat wil. Dit kan met behulp van onder andere kleuren of teksten. Het opvallende aan flat design is dat er veelal basiskleuren worden gebruikt. Dit draagt bij aan een vrij abstracte look. Door de look abstract te maken zien gebruikers niet alles in een oogopslag terwijl ze het wel kunnen zien. In plaats daarvan zien ze de dingen die belangrijk zijn.

Zo zijn er bij afbeeldingen vaak geen achtergronden te zien. Als dit al wel zo is zijn ze in dezelfde kleuren zodat ze niet afleidend werken. Meestal zie je ze echter helemaal niet op een Flat design pagina.