Vier tips om een baan te scoren bij een design bureau

tipsWaar kun je nu allemaal aan denken wanneer je wil gaan werken in een ontwerp bureau. Het is niet zomaar iets als je hier serieus voor wilt gaan. Je zult niet de laatste zijn met een overvloed aan talent die nergens komt. Voor diegene die dan het normale pad bewandelen en een studie die bij dit beroep aansluit afrond geldt vrijwel hetzelfde. Zoals voor velen dingen eveneens geldt, niets komt vanzelf. Niemand is zeker van een baan mits hij daar met volle overgave voor gaat. Nu de vraag, hoe pak je dat het beste aan?

Presentatie

Niets is zo belangrijk als goed voor de dag komen tijdens een sollicitatiegesprek. Hiermee heb je altijd de eerste pluspunten al binnen, helemaal in de grote designwereld. Ga goed gekleed en verzorgd van huis. De nodige creativiteit in je outfit mag niet ontbreken.

Werk

Laat je nieuwe potentiƫle werkgever kennismaken met je eerdere werk of ervaring. Kies een aantal van je beste projecten uit om deze te showen. Dit zal een idee geven van wat je allemaal kan en als het goed is jou helpen bij het scoren van je droombaan bij een bedrijf in de designbranche.

Creativiteit

Als je besluit voor een creatief vak als dit te gaan kan de nodige creativiteit tijdens het sollicitatie proces natuurlijk niet ontbreken. Doe dus iets bijzonders om zodoende op te vallen tussen de menigte. Als je met iets goeds komt zal men hier absoluut van smullen. Dit is altijd de beste reclame voor jezelf.

Eerlijkheid

Nog een punt wat niet onderschat mag worden. Probeer eerlijk te zijn over de ervaring die je al dan niet al wel of niet hebt. Het is beter om iemand met je werk te overtuigen dan met leugens. Bovendien is het een klein wereldje en zal je dus vaak later alsnog ontmaskerd worden.