Wees voorzichtig met deze 6 design trends in 2016

2016-Design-Trends-02Het is natuurlijk een voordeel als je de laatste trend op web design gebied weet en altijd weet wat er gebeurd. Dit wil niet zeggen dat je nooit op moet passen. Zo zijn bepaalde trends niet voor iedereen geschikt. Dit geldt tevens voor elke webpagina. Ga dus eerst na of een trend wel goed bij jouw project past. is dit niet zo, doe het dan ook vooral niet. De volgende trends zijn een aantal van die gevallen waar je mee op moet passen. Wees dus voorzichtig met deze 6 design trends in 2016.

Scrollen op verschillende snelheden

Het is sinds een tijdje mogelijk om bijvoorbeeld op het voorste deel van een pagina sneller te scrollen dan het achterste deel. Dit kan zijn voordelen hebben maar ook nadelen. Het kan een mindere ervaring voor de gebruiker opleveren en de laadsnelheid negatief beïnvloeden.

Rare laadschermen

Als iemand te lang moet wachten is dit sowieso niet goed. Rare laadschermen kunnen dit langer laten duren en afleiden van waar het echt om gaat.

Verschillende lettertypes

Je kunt gerust twee of drie lettertypes gebruiken. Veel meer is niet aan te raden. Het wordt als verwarrend ervaren.

Teveel Javascript

Javascript kan zeer bruikbaar zijn voor een website. De valkuil zit er in dat het soms teveel gebruikt wordt. Dit verminderd de snelheid. Overdrijf het dus niet.

Voorpagina carrousels

Er is van alles wat gebeurd de eerste keer dat je een website bezoekt. Zo krijg je vaak een melding over cookies en andere dingen. Dit kan maar moet niet teveel de aandacht af leiden. Vaak blijkt dat bezoekers ze sowieso weinig lezen.

Alles onder een menu verschuilen

Dit gaat ten koste van alles wat een site te bieden heeft. Het wordt heel beknopt terwijl er soms wel heel veel te vertellen is wat mensen nu missen doordat ze het simpelweg niet zien.